Grundrecept på dinkelpaj - GI-pajdegEn nyttigare alternativ deg, som också passar den som äter GI-kost.Dinkel, som är en äldre vetesort, blir allt vanligare i våra butiker. Har en fin smak som passar till pajdeg. Du behöver
Gör så härHacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Kommentar av
Johan wejdii
19 mars 2011
Är typ beroende av paj :) Kommentar av
Karolina
5 juni 2009
Hur mycket är 200 gr i deciliter?!!
Redaktionens kommentar
Drygt 3 dl mjöl.
Kommentar av
Den Isländska Vikingen
16 maj 2010
Jag blev besviken på pajdegen, för den är för mig anledningen till varför jag älskar matpajer. Denna blev lite torr och den bara smulades i munnen. Jag vill känna åtminstone lite tuggmotstånd. Den var inte fuktig. And I like it moisty :<
Redaktionens kommentar
Tråkigt att du inte gillade den:( Det är ett recept som brukar vara uppskattat.
Svar av Liselott i Bara
24 juni 2010
Prova osaltat smör, ett tips. Kommentar av
Janna
26 maj 2010
Jag blandade hälften dinkel- och hälften vetemjöl. Det blev perfekt! Lätt att knåda och baka ut också. Mvh Janna Kommentar av
Liselott i Bara
24 juni 2010
Bästa matsidan angående Pajer,använder den flitigt. Jag önskar er en Glad Midsommar. Kommentar av
Isabella
15 oktober 2010
Så himla bra när man markerar texten och skriver ut! Kommentar av
mvh Johanna
13 september 2008
ni får fixa så man kan skriva ut, alltså en utskriftvänlig sida på recepten
Redaktionens kommentar
Vi jobbar på det :)Det är endel fix som har varit högre prioritet. Men jag lovar, vi fixar det. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlassMera glass!Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt! MorotskakaMorotskaka + limeDet pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan! BagelsFyllda bagels
Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Funkar detta som dessert paj?