Hur får jag pajen att bli fastare?
Mina pajer brukar bli så vattninga, och botten blir alldeles svampig - har du några bra råd för att lyckas bättre?
- Linus
Var noga med att förbaka botten ordentligt innan du lägger i stanningen. Välj gärna en "torrare" fyllning - om du till exempel använder frysta grönsaker i pajen, så var noga med att tina och låta dem rinna av innan du lägger dem i pajen. Ännu ett tips är att lägga i ett extra ägg i stanningen så blir pajen fastare. Lycka till! Kommentar av
osignerat
19 maj 2010
hej jag har ta bakpulver 1tsk i pajen inte i degen sen kan du glömma att förbaka skalet allt på en gåbg snabbt och enkelt mvh sandra MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrillaHälsa våren vid grillenTill Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden. GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
pensla pajskalet med ägg direkt efter förgräddningen, då blir det en skyddande hinna mellan skal och fyllning och skalet håller sig torrt och fint.