Hur får jag pajen att bli fastare?
Mina pajer brukar bli så vattninga, och botten blir alldeles svampig - har du några bra råd för att lyckas bättre?
- Linus
Var noga med att förbaka botten ordentligt innan du lägger i stanningen. Välj gärna en "torrare" fyllning - om du till exempel använder frysta grönsaker i pajen, så var noga med att tina och låta dem rinna av innan du lägger dem i pajen. Ännu ett tips är att lägga i ett extra ägg i stanningen så blir pajen fastare. Lycka till! Kommentar av
osignerat
19 maj 2010
hej jag har ta bakpulver 1tsk i pajen inte i degen sen kan du glömma att förbaka skalet allt på en gåbg snabbt och enkelt mvh sandra MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödSurdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd. HallonHallonår hela åretHallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
pensla pajskalet med ägg direkt efter förgräddningen, då blir det en skyddande hinna mellan skal och fyllning och skalet håller sig torrt och fint.