Köttfärspaj

Så enkelt att det inte går att misslyckas.
Men framförallt så gott att det inte kan misslyckas!

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 3 dl riven ost (gärna lite lagrad)
  • 300-400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • två tomater
  • oregano
  • salt
  • peppar
  • riven ost

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost.

Finhacka löken och vitlöken och fräs mjuk i olivolja. Stek upp köttfärsen. Tillsätt tomatpurén och låt koka ihop. Låt puttra ett par minuter på svag värme och krydda upp med salt, peppar och oregano.

Låt köttfärsen svalna. Skär undertiden tomaterna i skivor.

Blanda stanningen med köttfärsen och fyll pajskalet med blandningen. Dekorera med tomatskivorna.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Ta ut den nästan färdiga pajen och lägg på lite riven ost. Grädda klart så osten får fin färg. Lägg på lite oregano innan servering.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Grodan
11 maj 2015

Hur många personer blir det till?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hi. Only wanted to ask a quick issue. Now i am bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

Hi. Only wanted to ask a quick issue. Now i am bebcdedgdgbbefbk

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Cecilia
4 april 2014

Enkel och god paj! Räckte för 4 pers för oss

Kommentar av Hjalle
19 juni 2013

hur många räcker den till?

Kommentar av Erika
8 maj 2013

Helt underbart god paj! Brukar alltid göra tacopaj, men denna var mycket bättre. Följde receptet och den blev färdig på 45 min... sån tur brukar jag inte ha.

Kommentar av osignerat
25 april 2013

Har ni nåt bra mjölkfritt recept som motsvarar köttfärpajen? Till skalet kan man väl byta smör mot mjölkfritt margarin men i stanningen, hur gör jag med mjölken och osten? Havremjölk kanske? Men osten? Svårt när man har en liten mjölkprotein allergiker...

Redaktionens kommentar
Att byta till havremjölk går säkert utmärkt, men när det gäller osten är det lite svårare. Sojaost finns som ett alternativ som kanske kan fungera. Själv skulle jag prova att utesluta osten och istället sätta smak med något annat, kanske färska örter eller pesto. Kanske finns det någon annan som har ett bra tips?
Kommentar av Lisa
25 februari 2013

Hur många personer räcker pajen till?

Svar av pajen
9 augusti 2013

Det beror på hur stora bitar du tar :-)

Kommentar av Klara
25 februari 2013

Jag tipsar om att ha Cayenne-peppar istället för oreganon. Mycket gott det med. :)

Kommentar av osignerat
5 januari 2013

jättegod o lätt att laga omtyckt av brukarna som bor här har alldrig tidigare lagat paj men nu kommer det bli fler gånger. kanon. tack

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Fiffo
17 juli 2016

Till osignerat

Bearnesås isället för ost blir jättegott

Kommentar av Karin Eklund
19 november 2012

Jag som är nöjd, glömde signaturen:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...