Paj till 45 pers?
Jag ska ordna med min dotters födelsedag och tänkte bjuda på hembakad paj och sallad. Det blir ungefär 45 personer på festen och en del är vegetarianer och alla åldrar blandat. Hur många pajer ska jag baka och kan jag göra dem i förväg och kanske frysa ner?
- Katarina
Hej Katarina! Det går fint att frysa in paj. Det enda problemet är att pajbotten ibland kan bli lite blöt när man tinar upp pajen. Detta brukar gå att lösa genom att tina pajen långsamt, gärna över natten, i kylskåp. Väljer du dessutom en paj med lite fastare fyllning minskar risken ytterligare. Du kan förstås ta pajen direkt från frysen och värma i ugnen, men det kräver lång ugnstid. Om du bakar pajer efter recepten på pajrecept.se och serverar dem som enda rätt, så räkna med att en paj räcker till 4-6 vuxnenportioner. Serverar du mera sallad, bröd och kanske yttrligare något tillbehör så räcker pajen snarare till 6-8personer. På en buffè, men många rätter, räknar jag en paj på 10-12 personer. Lycka till med födelsedagen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesOst- och olivsconesOst- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen. LasagneSmakfull pastaEn ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit. KrutongerTillbehören som lyfter maten
Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|