Kesella i pajdeg?
Jag undrar om man istället för smör kan använda olivolja eller kesella i pajdegen? Eller kanske båda två? Och i sådana fall hur mycket (i dl-mått)?
- Mini
Det går fint att byta ut en del av margarinet mot kesella. Prova 1 dl kesella, ca 50 gram margarin eller smör och cirka 2,5 dl mjöl. Olja är lite knepigt, men det går att göra pajdeg på olja. Om du vill så prova ett veganskt pajrecept Det kan vara lite svårt att få degen att hålla ihop, men det går.Prova dig fram och lycka till! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! DressingSalladens bästa vänDet är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån. LasagneFärskost sätter smak på lasagnen!Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon! NaketkornNordiskt risVitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|