Paprikapaj (vegetarisk paj)

En god vegetarisk paj, som gärna kan ätas kall.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl riven ost
  • 200 gram färskost, typ philadelphiaost
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 3-4 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna oliver
  • Färsk- och torkad basilika

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk, färskost och riven ost. Krydda måttligt med torkad basilika, salt och peppar. Skär rödlöken i tunna skivor. Rensa och strimla paprikorna. Fräs dem i olja tillsammans med de avrunna oliverna så de får fin färg. Lägg i hälften av rödlöken. Finhacka vitlöken och låt den fräsa med. Fördela blandningen i pajskalet. Skiva tomaterna. Slå över stanningen och täck med tomatskivorna. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Dekorera den svalnade pajen med resten av rödlöken och färska basilikekvistar.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av k.s
5 augusti 2013

Hejsan

ska snart ha en 50 års skiva gjort pajer från denna sida. väldigt enkelt, bra tips. Toppen sida.

Kommentar av Karin och Olof
14 januari 2012

Mmmm vad gott det var..


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Torsdag

Ärtsoppan

Traditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa!

sopprecept.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se


Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång!

 bakatårta.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...