Tacopaj
Bästa kryddningen ordnar du själv!
Du behöver
Utöver pajdegen:
Färs
2-3 klyftor vitlök
1 gul lök
300 g köttfärs
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
1 krm cayenne
ev 2 krm rökt paprikapulver
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 1/2 tsk oregano
1 tsk farinsocker
1 pkt (400 g) blandade bönor
1 dl majskorn
Täcke
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven stark ost
2 tomater
1 tsk oregano
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj
Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader.
Finhacka lök och vitlök. Fräs snabbt i olivoljan till dess att löken blivit genomskinlig. Lägg i färsen och rör ner spiskummin, kanel, paprikapulver, cayenne och eventuellt rökt paprika. Låt fräsa under omrörning tills färsen är genomstekt.
Koka upp vattnet och blanda med tomatpurén och buljongtärningen. Häll blandningen över färsen och rör om. Tillsätt oregano och farinsocker. Låt koka ihop. Ta färsen från värmen. Skölj bönorna och blanda ner dem tillsammans med majskornen. Häll färsen i pajskalet.
Rör ihop crème fraiche och riven ost. Bred ut jämnt över fyllningen. Skär tomaterna i tunna skivor och fördela över pajen. Strö över oregano.
Grädda pajen cirka 15-20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera gärna med en enkel grönsallad.
Hade en fest med 4 pajer, denna blev avgjort mest uppskattad!