KycklingpajEn lättlagad currydoftande paj.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Redaktionens kommentar
Servera pajen med sallad och bröd, så blir nog alla mätta!
Kommentar av
osignerat
11 juni 2011
Jag gör den här pajen utan curry, men med mera lök, små fina broccoliknippen samt halverade cocktalitomater. Riven parmesan som ost, fempepparblandning i riklig mängd som krydda. Använder fullkornsdinkel till pajdegen. Blir kanongott! Det fina med paj är ju att det går att variera i oändlighet... :-) Kommentar av
Louise
9 mars 2011
hur många portioner är det... Kommentar av
Erik
24 februari 2011
När jag köper ost är det angivet i vikt så jag undrar hur mycket är 2dl omvandlat till gram? Svar av bert
26 februari 2011
200g HAHHA Svar av Karina
29 juli 2011
Väg du 200gram ost. det fylder mer än 2 dl. Kommentar av
camilla
21 november 2010
hur många portioner blir det? Kommentar av
aneli
6 oktober 2009
nu ska vi prova det Kommentar av
osignerat
13 oktober 2009
den låter jättegod!!!!!!!!! Kommentar av
maj strömstedt
17 oktober 2009
nu ska jag prova den och bjuda över mina grannar ! Kommentar av
Sara
21 juli 2009
Supergod paj! Använde hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl. Det blev perfekt! Lycka till! Kommentar av
TK
17 december 2009
Jag ska prova att göra den utan curry, ska hitta på nån annan krydda istället. Låter väldigt god! :) Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterFavorit chokladNågon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg! Hembakta bullarBulla upp!Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst. GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hur många portioner? Vi är sex stycken i familjen