Frysa paj?
Går det att frysa paj? Hur gör jag bäst för att tina upp dem sedan i så fall?
- Martina
Hej Martina! Jo, det går ofta bra att frysa paj. Den brukar ibland bli lite smulig i pajskalet, speciellt den på grövre mjöl. Och ibland kan fyllningen "lösa upp" pajbotten. För att undvika det brukar jag tina paj över natten i kyl och sedan värma. Ett annat sätt att att värma pajen direkt från frysen, det fungerar också. Men då tar det förstås längre tid och man får sänka temperaturen lite. Lycka till med pajen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bröd till julJulens bästa brödKryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd! GratängreceptGoda gratänger värmerMat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många! PåskfikaFika med påsktårtaÄn får vi vänta på såväl rabarber som jordgubbar, men en titt i frysen kan löna sig. Frysta hallon och vaniljkräm gör påsktårta till en söt dröm som försvinner lika fort som den kom. Choklad kan vi njuta av året om, så varför inte maffig chokladkaka med vispad grädde till? Alldeles gul citronmarängpaj står vackert på bordet till påsk. Ta tid till god fika i gott sällskap! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|