Västerbottenpaj på fryst svamp?
Jag har tänkt att baka västerbottenpaj att bjuda på. Hittade en jätte smarrigt recept med kantareller. Har dock inte tillgång till färska? Hur ska ja göra nu? Vad tycker du?
- T
Jag skulle använda fryst svamp. Låt den tina och rinna av väl först bara, så du inte råkar ut för att svampen vätskar sig när du gräddar pajen och blöter ner pajskalet. Vill du så går det fint att mixa en del av svampen med stanningen så får pajen mera svampsmak. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BagelsAnnorlunda fikabrödBagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar mångaSmidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd. VegansktHelgwokEtt stor mängd vegetarisk i kosten mår de flesta bra av. Och det är inte så svårt att göra god, vegetarisk eller vegansk mat. Testa pannkakor som även veganen gillar nästa gång! Kanske prova våfflor utan mjölk eller ägg? En god linssoppa som förrätt passar fint inte bara till vegetarisk mat utan även till andra rätter. Eller baka en omgång piroger som passar fint som tilltugg till soppan eller på utflykten. Pepparochsalt slår gärna ett slag för en god och enkel wok till helgen. Utmärkt mat, inte bara för den som alltid väljer veganskt! God och grön helg på er! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag har gjort iorning mycket svamp med lök.Även pajskalet är förgräddat.Ska jag grädda allt färdigt och bara värma upp det senare när gästerna kommer eller ska jag fylla skalet och grädda pajen strax innan det ska ätas? är jättetacksam för ett råd