Frysa ostpaj?
Skall nu göra västerbottenpaj som skall vara som tilltug till en buffe. Går de att frysa den och i så fall när tar man ut den?
- Gisela
Jag får ofta frågan om det går att frysa paj. Och mitt svar är att det ofta går fint. Den risk som finns är att pajen blir blöt när du tinar den, speciellt om pajen har en "blöt" fyllning. Alltså ingen stor risk med ostpaj. Jag skulle ta upp den ur frysen dagen före buffén och låta den tina i kyl över natten. Jag gissar att du ska värma pajen lite? Ta då fram den lite i förväg och låt den stå framme i rumsvärme innan du sätter in den i ugnen. Lycka till med buffén! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötDagens viktigaste målStarta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk? FormbrödBaka lätt med formAtt jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd! SoppaVardag med stilSopa ut de sista spåren av helgmaten och laga vardagsmat med stil! En enkel men elegant rödbetssoppa, en värmande morotssoppa eller god potatissoppa går snabbt att laga och mättar gott. Ett hembakat bröd till ger stil åt den enklast måltid, kanske ett gott dinkelbröd. Vill du vara säker på succé satsar du på eget, hembakat knäckebröd. Servera enbart med smör eller en god hårdost och vardagskvällen känns med ens betydligt ljusare! En god fortsättning på den nya året! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
går det bra fast man har i creme fraiche istället för mjölk ihop med ägg och osten