Champinjon- och baconpajDu behöver:
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Strimla eller klipp baconet. Fräs i panna och lyft ur och låt rinna av. Tärna svampen och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i samma panna som baconet. Låt svalna. Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg och riven ost. Blanda ner svamp, vitlök och bacon. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärIngen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad! ChokladbollarBaka de godaste chokladbollarna!
Ställ fram ett stor fat hemgjorda chokladbollar och barnen kommer att flockas runt det på en gång. Det är något visst med bollarna som alltid går åt först på alla kalas. Dessutom är chokladbollar ofta något av det första många bakar, bekvämt lättgjorda som de är, utan att det behövs någon ugn. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Kanongod, blev mycket uppskattad vid buffén