Tips när du bakar paj
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
12 april 2021
Hur vet jag när pajen ”har stannat” ? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
20 januari 2019
100 g smör 2,5 dl vetemjöl 1 msk vatten Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Mia
27 november 2016
Om man fryser det ogräddade pajskalet och gräddar det när det är stenhårt håller det också formen fint. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
nell
27 december 2015
Hållbarhet för kallrökt lax ej vakumpackad Kommentar av
osignerat
27 augusti 2013
27 aug.2013 Har aldrig gjort en paj förut, men denna pajen blev en lyckoträff. Tog i lite starkare kryddor o efter 45 min var den klar! En ren tillfällighet att jag gick in på denna sidan men det skall jag fortsätta med. Mvh Anne Kommentar av
osignerat
16 april 2013
Hej! Jag hade tänkt bjuda på en mängd olika pajer när jag fyller femtio.Jag vill inte hålla på så mycket den dan... Kan man göra pajer i förväg och frysa in? Blir dom bra att värma i ugn när det väl är dags sen? Är det några pajer som är bättre eller sämre att i så fall frysa in? Mvh Bjarne
Redaktionens kommentar
Hej! Titta under Fråga kocken i högerspalten, till exempel under rubrikerna Pajer som går att frysa? och Värma paj i ugn?. Lycka till!
Kommentar av
Christina K
5 april 2013
Jag som hatar att laga mat och vägrar att läsa en kokbok. Men den här är så väldigt bra sidan! Jag har en fråga och undrar. Jag vill göra en grönsakspaj med "Findus" påse med ärter, majs och paprika. Vad ska jag tänka på. Kan jag bara hälla på pajdegen direkt och hur länge kan den grädda i ugnen, varmluft eller?
Redaktionens kommentar
Det är en fyllning jag aldrig provat, men det jag spontant tänker mig att man kan göra är att förgrädda pajskalet, lägga grönsakerna i skalet och slå över en äggstanning för att sedan grädda tills den stelnar. Ytan kan behöva täckas om pajen fått färg innan stanningen stannat. Den grönsaksblandningen är inte min favorit, så jag måste säga att jag tror det finns fyllningar som blir godare men smaken är, som man säger, som baken...
Kommentar av
Daniel
18 oktober 2012
kan man förbereda en minipaj så pass mycket att man bara behöver värma den i ugnen i 5-10 minuter utan att den blir torr? Några tips hur jag ska göra och hur lång tid minsta möjliga tid är? Kommentar av
Lena
3 september 2012
kan man frysa ogräddad pajdeg?
Redaktionens kommentar
Det brukar gå bra om den är väl inpackad.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. GratängreceptGoda gratänger värmerMat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingKyckling är lätt mat, både att laga och att smaksätta. Använd ugnen och välj ett bekvämt recept på kyckling med mycket smak. Helgrillad passar den med såväl citron som yoghurt eller äpple och lime. Klassikerna att laga kyckling med bacon är alltid gott, gärna tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och potatis. Gratinera filéer tillsammans med tomat och ost har du en snabb helgrätt. Eller prova ett gott recept på kyckling med kryddig korv som garanterat ger helgkänsla i köket! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
behöver aluminiumformen smöras när man gör paj i den