Värma paj i ugn?
Hur lång tid tar det att värma paj i ugn? Vilken temperatur, och hur länge ska den stå inne?
- Novisen
Gissar att du ska värma upp en redan färdig paj? I så fall skulle jag värma den på lite lägre temperatur, 150-175 grader. Tiden varierar förstås beroende på hur stor pajen är, men du kan börja titta till pajen efter 15 minuter. Ett sätt att undvika att pajen blir bränd är att täcka den med lite folie eller lock om den får för mycket färg.
Redaktionens kommentar
Hej! Det ska gå bra att grädda flera pajer åt gången i varmluftsugn. Tumregeln är att man har 25 grader lägre temperatur i ugnen när man använder varmluftsfunktionen. Alltså 200 grader om det står 225 i receptet.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av! SoppaSoppa räddar vardagenDet är inte fel att ha en stor gjutjärnsgryta hemma. Då kan nämligen ett par middagar förberedas - grönsakssoppa är ett typiskt exempel på en rätt som blir bättre av att stå någon dag. Se bara till att inte koka grönsakerna till oigenkännlighet! Skulle det bli rester över av tomatsoppan (inte särskilt troligt) går den enkelt att omvandla till god pastasås, kryddad och klar. Gott bröd, kanske olivbröd, är nästan ett måste för en riktigt god soppmåltid. Länge leve vardagshjältarna! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Hej.
Om jag ska gör flera pajer och har varmluftsugn, kan jag grädda flera pajer på en gång? Hur många grader ska man ha i varmluftsugn vid pajbakning?