Personer och aluminiumform?
Jag ska ha fest för 20 personer. Jag tänkte göra tre olika sorters pajer och servera med bröd och grönsallad. Hur många pajer behöver jag göra av varje sort? Två? Det kan hända att jag använder mig av aluminiumformar istället, men de är väl mindre än klassiska pajformar. Hur ska jag räkna då?
- Emma
Hur mycket paj jag brukar räkna med att det går åt har jag svara på flera gånger i frågelådan. Ta en titt bland frågorna så ska du säkert hitta svar! Det finns aluminiumformar i de flesta storlekar, välj en som motsvarar normalformen, cirka 25-26 cm i diameter. Lycka till med kalaset! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! FestgrytaBurgundisk köttgrytaAtt låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Nån som vet? Jag undrar om man lika gärna kan använda en aluminiumform som är 25 cm i diameter i stället för en lika stor vanlig pajform i keramik/porslin? Blir det nån skillnad i själva stekningen?