RäkpajEn lyxig fredagspaj.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Skala räkorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa samman ägg, mjölk, räkost och färskost. Krydda med någon matsked hackad dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela räkorna ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor och citronen i klyftor. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Låt den färdiga pajen svalna några minuter och dekorera med rödlöksringar, dill och citron.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! Kommentar av
kerstintegel@gmail.com
31 maj 2012
hur många pajer behövs till 60 personer
Redaktionens kommentar
Det beror på hur pajen ska serveras. Är pajen den enda huvudrätten kan det behövas tio pajer. Om pajen är en del av en större buffé går det åt mindre.
Kommentar av
osignerat
14 augusti 2011
Blir inte räkorna sega om de är inne så länge i ugnen? Kommentar av
/Anna
17 maj 2011
Hej!Kan man göra den dagen innan och sedan värma den när gästerna kommer, eller kommar räkorna bli helt konstiga då? Kommentar av
Fru Paj
12 maj 2011
Fantastiskt god! Har lagat den flera gånger. Just nu har jag gjort 6 st mini pajer av samma recept. Snart färdiga... mmmm Kommentar av
Klara
11 april 2011
hur många är den för??? Kommentar av
Anna T.
22 mars 2011
Hej! Tack för en trevlig site! Kan man grädda pajen utan de färska räkorna. När sen pajen kallnat. Dekorera med räkor mm?
Redaktionens kommentar
Det kan säkert gå bra.
Kommentar av
Hugan
20 februari 2011
Hej! Bytte ut räkor och räkodt mot krabba och krabbost, följde annars receptet helt, mycket mycket uppskattat. Tack för tipset Kommentar av
Linda
29 november 2010
Riktigt god!! Kommentar av
kerstin
12 mars 2010
Någon som har recept på laktosfri räkpaj Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VardagsfestDragongrytaIngenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen! RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? LasagneSmakfull pastaLasagne är pastafavoriten för många. Att varva pastaplattor, vitsås och en god köttfärssås är den klassiska lasagnen. Men lasagne går att göra på många sätt - en god vegetarisk lasagne eller kanske en variant med kyckling. Och lasagne är lättlagat, går fort och är enkelt att laga till många. När formen väl är i ugnen så sköter den sig själv och det blir tid att duka och ordna tillbehören. Servera till? Ja... vad sägs om riven parmesanost, oliver och en sallad? Kanske en skiva vitlöksbröd som aptitretare och gärna ett glas rött till. Trevlig helg från pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Denna paj gör alltid succé :)