Vilken ost?
Om man ska riva osten själv, vilken ost passar bäst till de flesta pajsorter?
- Mitra
Ja, riva själv tycker jag absolut att du ska göra! Färdigriven ost är inte ens alltid ost och smakar inte på långt när lika bra. Själv föredrar jag en vällagrad Prästost i de flesta fall, men Västerbotten är ett lyxigt alternativ om man tycker om smakrik ost. Det går faktiskt bra med det mesta men en dansk ost som Gamle Ole faller kanske inte alla på läppen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflorDen 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott? PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!
Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|