Västerbottenostpaj (vegetarisk paj)Smakrikt så det räcker. En mäktig paj som passar på buffébordet.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Slå stanningen i pajskalet och grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarnde inte är färdig så täck med folie eller lock. Detta är en paj som blir bra på dinkelmjöl. Den smakar dessutom utmärkt kall - gör den gärna dagen före och låt den vila i kylen över natten.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Anna
4 augusti 2024
Hej! Jag ska ha kräftskiva för 40 personer. Tänkte ha västerbottenostpaj som tillbehör samt sallad och bröd. Hur många pajer ska jag tänka per person? Mvh Anna Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
6 april 2021
Ovolaktovegetarisk möjligen, men innehåller även löpe. Ej vegetarisk alltså. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
22 juli 2016
varför tjafsa om ostens namn,det finns väll bättre tips att komma med. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
cri
22 juli 2016
kan jag göra en västerbottensostpaj på filodeg Kommentar av
Tina N
20 augusti 2012
Älskar VB-paj och fantstiskt gott med en romröra till. Kommentar av
osignerat
29 december 2011
Kan man byta till Cheddarost istället, eller blir det ingen bra smak alt för intetsägande ? Svar av Danica
13 augusti 2013
Det är väl vars och ens sak vilken ost man använder, smaken är som baken, delad. Kommentar av
osignerat
23 januari 2011
Varför inte kalla osten för dess rätta namn, nämligen: VästerbottenSost? Svar av Namn/signatur
24 mars 2011
Nej det heter Västerbottenost Svar av Rätt ska vara rätt!
18 augusti 2011
Nej den heter VästerbottenSost. Svar av Språkvetare
19 augusti 2011
Det heter faktiskt Västerbottenost! Svar av Hampus
28 oktober 2011
Nej, det heter Västerbottensost. Svårt att googla eller? Svar av Michael S
30 december 2011
Gå på Norrmejeriers hemsida! DEN heter VÄSTERBOTTENSOST! Kommentar av
Kristina
3 januari 2011
För hur många personer är receptet? Kommentar av
Fia
29 augusti 2009
Godast med långtidshemlagrad ost! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! DressingSalladens bästa vänDet är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån. SmåkakorSmått är gott!Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna! MorotskakaKlassikerMorötter i kakan är en fin idé som använts långt tillbaka i tiden. Den vitaminrika roten har en sötaktig smak som passar utmärkt till mjuka kakor. En morotskaka blir dessutom saftig och håller sig fint några dagar i kylen. Prova en god morotskaka med choklad. Eller gör en smakrik kaka med mandel och honung. En klassisk morotskaka med glasyr av färskost är aldrig fel! Vill du ha ett lättare alternativ som trots det smakar riktigt bra ska du prova en mager morotskaka. Garanterat god fika! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej igen!
Jag menar såklart hur många pajer till 40 personer ska jag tänka? Det blev lite fel i mitt förra inlägg.
Mvh
Anna