Spenatpaj (vegetarisk paj)En härlig paj som blir saftig tack vare keson.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Förväll spenaten hastigt i en kastrull eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av lite. Vispa samman ägg, mjölk och keso. Krydda med muskotnöt, peppar och salt. Pressa ner vitlöksklyftorna i stanningen och rör om. Blanda i spenaten och nästan all ost. Slå stanningen i pajskalet och strö över den sista rivna osten. Grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014
Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there. kgabddfakgbafbkb Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Ms
3 juni 2014
Kan man använda fryst stuvad spenat? Kommentar av
osignerat
2 maj 2012
Hur gör man när man förväller?
Redaktionens kommentar
Att förvälla något är att koka något en kort stund. Spenaten läggs ner i kokande vatten och behöver inte mer än någon minut.
Kommentar av
Jonas
2 juni 2011
Om man vill vara mer LCHF, gör en pajdeg på; 100 gr smör, 2 dl sojamjöl och 1 dl havrekli. Blir kalasgott (och man behöver inte ta degen ända uppåt kanterna), bör nagga och förgrädda i ca 10 minuter. Kommentar av
osignerat
16 februari 2011
kan man ha kottfars i ocksa? Kommentar av
osignerat
31 december 2010
La till feta-ost och soltorkade tomater i smeten. Blev kanongott! Svar av Namn/signatur
31 december 2010
Bra idé! Kommentar av
Aida
13 oktober 2009
Om man 'r utomlands, har ingen Keso ! Svar av Damien.
13 oktober 2009
Det heter 'cottage cheese' på engelska Svar av Bor i Luxemburg
22 juli 2011
Det finns keso/cottage cheese i alla länder men har olika namn. Svar av Namn/signatur
3 april 2012
Hmm, och jag gick här hemma och funderade på om det inte finns ett bättre färskost alternativ än keso. Finns antagligen i hela södra europa utan att behöva säljas i liten hårt marknadsförd trendförpackning i stockholms innerstad. Kommentar av
jennie
9 mars 2010
kul Kommentar av
JFK
30 december 2008
hur många portioner??
Redaktionens kommentar
4-6 vid en middag.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödSurdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd. SockerkakorMjuka kakor!Finns det någonting mera klassiskt i kakväg än sockerkaka? Goda, mjuka och lättbakade. Och med stora variationsmöjligheter. En luftig och lätt tårtbotten, en saftig och god chokladkaka eller en enkel sockerkaka, som passar fint en vardag? Nu lansera vi receptsajten www.sockerkakor.se inom pepparochsalt.se. Kanske hittar du en ny favoritkaka redan i dag? Varmt välkommen in bland de nya recepten! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Skriv din kommentar här!