Pumpapaj
En god och kryddig paj med mycket ostsmak!
Du behöver
Utöver pajdegen:
- 250 gram pumpa i tärningar
- 3 ägg
- 1 dl mjölk eller grädde
- 1 dl crème fraiche
- 200 gram, ca 3 dl riven ost (gärna lagrad)
- 1/2 rödlök
- 1/2 dl soltorkade tomater (redan blötlagda)
- vitpeppar
- salt
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj
Gör så här
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Rensa pumpan och skär i bitar.
Gör stanningen så här: Mixa hälften av pumpan med ägg, mjölk, crème fraiche, och hälften av löken. Rör ner den rivna osten. Smaka av stanningen med salt och vitpeppar.
Hacka resten av löken och klipp tomaterna fint. Blanda tomat, lök och pumpa.
Häll stanningen i det förgräddade pajskalet och lägg lök- tomat och pumpablandningen ovanpå.
Grädda i 180 grader i cirka 35-40 minuter. Låt svalna något innan servering.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!