Frysa ogräddad pajdeg?
Tänkte frysa ogräddad pajdeg uttryck i formar för att sedan göra pajerna helt färdig några veckor senare. De färdiga pajerna tänkte jag också frysa, går det bra även om pajskalet varit fryst ogräddat innan?
- Anna
Det går säkert utmärkt. Tina gärna långsamt i kylskåp innan pajerna (eventuellt) värms. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BrowniesBlondies - brownies med vit chokladBrownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad! PajreceptViltpaj som värmerProva ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödLuftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|