Frysa pajskal?
Förbereder en studenfest :-) och undrar vad är bäst - att frysa färdiggräddade pajformar (jag har köpt aluiminiumformar) eller ogräddad men uttryckt i formen eller outbakad deg?
- förberederskan
Jag skulle satsa på att frysa utkavlade pajskal klara i formen. Se till att packa in dem noga så de inte torkar i frysen bara och grädda dem så fort de tinat lite när du ta upp dem. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmulpajSolmogna bär i smulpajDen enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar! KladdkakorGodaste kakanEn kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan! ViltfärslimpaVilt ger smakenVisst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|