Glutenfri pajdeg?
Hej! vi har en glutanintolerant i familjen och jag undrar hur jag gör en pajdeg på bästa sätt på glutenmjöl (majsmjöl)? Det brukar bli så vattnigt och så lite deg. några tips på hur man får degen att räcka till och mindre vattnig?
- Sabina
Hej! Problemet med för lite deg löses genom att satsen ökas - om det blir rester går de bra att frysa, inplastade. Degen kan göras på exempelvis havremjöl och maizena (som får degen att hålla ihop). Havremjölet är lite grövre men ger god smak och finare färg till pajen, istället för majsmjöl som lätt blir lite blekt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! HalloweenDags för Halloweenfest!I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på. Hemlagade tacosTacokväll, någon?Håll dig borta från butikens tacohylla till helgen! Hemlagade tortillas och tillbehör höjer tacokvällen till helt nya höjder. Det blir billigare, fräschare och du slipper otrevliga tillsatser. Dessutom är det lätt! Bästa tomatsalsan, bönsalsan eller köttfärssåsen ordnar du enkelt hemma. Och visst kan du göra egna tortillas att rulla till wraps, enchiladas eller quesadillas! Vi lovar en godare tacokväll. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|