Köttfärs- och fetaostpaj

Köttfärspaj är en lätt och populär paj. Här är ett gott recept där kryddig korv och fetaost höjer smaken!

Du behöver:

  • 250 gram köttfärs
  • 150 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 50-100 gram kryddstark korv
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt
  • (1 krdm cayennpeppar)


Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:

» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Hacka löken fint och stek den mjuk i smör eller olja, pressa ned vitlöken. Stek upp färsen och tillsätt den finhackade korven. Låt steka tills köttet är genomstekt. Späd med tomatpuré och vatten. Smaka av med salt och eventuellt peppar.
Vispa samman ägg, mjölk och ost. Blanda ner köttfärssåsen i stanningen och rör slätt.
Skär fetaosten i små tärningar.
Häll fyllningen i ett förgräddat pajskal och fördela fetaosten jämnt över ytan. Tryck ner osten i fyllningen med en sked men låt gärna bitarna synas.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Passa så att osten inte bränns och täck med folie eller lock om pajen ser ut att brännas.
Låt svalna något och servera gärna med sallad eller lättkokta grönsaker. Oliver och soltorkade tomater passar fint till!


Kommentar av osignerat
9 augusti 2013

Supergod ! Favoriten just nu :)

Kommentar av Peter
9 augusti 2012

God paj och ändå godare om man halverar fetaosten och tillsätter ädelsost istället

Kommentar av Emelie
29 maj 2012

Hur många portioner är de olika pajrespecten på? det står inte på något utav recepten? Skulle vara tacksam för svar. Mvh, Emelie

Redaktionens kommentar
En paj serverad med till exempel sallad och bröd bör räcka till 6-8 personer.
Kommentar av AR
21 april 2012

Mycket god paj, och enkel att laga!

Kommentar av MG
31 oktober 2011

Spännande, ska prova receptet i helgen!

Kommentar av aa
4 juli 2011

jag hade behövt lite mer pajdeg,tror det blir godare om man minskar mängden fetaost lite då den tog över smaken väldigt mycket, något att tänka på om ni ska laga denna rätten.

Kommentar av osignerat
1 juli 2011

den var mycket god


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Mat för små

Hemlagad mat åt alla barn!

Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!

barnmatsrecept.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...