Ogräspaj, paj med kirskålLåter ogräs oaptitligt? Inte alls om du frågar mig, för de allra första späda skotten på våren smakar fantastiskt bra. Gör en paj! Du behöverKirskål
Stanning
Gör så här:Pajdeg
Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 graders ugnsvärme. Sänk sedan värmen till 175 grader. Tänk på att det är viktigt att vara säker på att det är rätt blad man plockat! Skölj kirskålen. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner kirskålen. Låt koka upp och koka en till två minuter. Häll av och skölj genast kirskålen i kallt vatten, låt rinna av och krama ur. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Smält smöret i en kastrull och fräs kirskålen tillsammans med vitlöken. Salta och peppra, smaka av och låt fräsa i cirka fem minuter, rör om då och då. Vispa upp äggen, vispa sedan ner de övriga ingredenserna. Lägg kirskålen i pajskalet och slå äggstanningen över. Sätt in i ugnens nedre del och grädda i cirka 30-40 minuter, tills pajen stannat. Lägg en plåt över om pajen får för mycket färg. Tips! Det är gott att sätta smak på pajen med någon ost, gärna chèvre eller feta. Kommentar av
Sigge
11 oktober 2013
Ogräs? Hu vad otäckt... Inte nog med att man ska rensa´t - nu ska det visst ätas också ;) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! LasagneLäcker vegomatLasagne är mångas helgfavorit. Men den behöver inte lagas med köttfärs och ostsås. Prova en vegetarisk lasagne till helgen! VegetarisktEnkel och god vego med fyllda grönsaker i ugnAtt fylla grönsaker, rotfrukter eller svamp och gratinera i ugn är en snabb väg till god vegetarisk mat. I ugnen tillagas maten utan passning och stekta ytan lockar fram helt andra smaker än i en gryta. Prova själv och upptäck goda rätter som passar både vegetarianer och inbitna köttätare. Fylld quornfilé är snabbvarianten och vill du ha ett alternativ till köttfärs är quornfärsfylld-squash ett gott recept. Fyllda auberginer med ost och grönt är riktigt gott, liksom fyllda potatisar eller champinjoner under parmesantäcke! Precis som favoriten – butternutpumpa fylld med majs, rödbeta, morot och ost… Servera varmrätterna som de är med bröd eller ris och du har en god och värmande vego–middag! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
God