![]() ![]() Ogräspaj, paj med kirskål![]() Låter ogräs oaptitligt? Inte alls om du frågar mig, för de allra första späda skotten på våren smakar fantastiskt bra. Gör en paj! Du behöverKirskål
Stanning
Gör så här:Pajdeg
Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 graders ugnsvärme. Sänk sedan värmen till 175 grader. Tänk på att det är viktigt att vara säker på att det är rätt blad man plockat! Skölj kirskålen. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner kirskålen. Låt koka upp och koka en till två minuter. Häll av och skölj genast kirskålen i kallt vatten, låt rinna av och krama ur. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Smält smöret i en kastrull och fräs kirskålen tillsammans med vitlöken. Salta och peppra, smaka av och låt fräsa i cirka fem minuter, rör om då och då. Vispa upp äggen, vispa sedan ner de övriga ingredenserna. Lägg kirskålen i pajskalet och slå äggstanningen över. Sätt in i ugnens nedre del och grädda i cirka 30-40 minuter, tills pajen stannat. Lägg en plåt över om pajen får för mycket färg. Tips! Det är gott att sätta smak på pajen med någon ost, gärna chèvre eller feta. ![]() ![]() 11 oktober 2013
Ogräs? Hu vad otäckt... Inte nog med att man ska rensa´t - nu ska det visst ätas också ;) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
God